Qui som?

El Banc del Temps és un projecte de millora de la convivència entre les persones que viuen o treballen en un mateix indret, a través de l’intercanvi del seu temps, i ha assolit en aquests darrers anys un èxit de participació tant a nivell local, com a nivell estatal o internacional, molt per damunt del que era previsible.

El Banc del Temps de Gràcia fundat al 2004, amb més de 300 persones inscrites, és un dels màxims referents a la ciutat de Barcelona. La seva seu es troba als Lluïsos de Gràcia, entitat centenària del barri de Gràcia.

El Banc del Temps vol promoure intercanvis per a tasques d’atenció a persones, siguin criatures, gent gran o gent malalta, i també vol donar oportunitats perquè la gent es conegui i confiï en els altres per tal de resoldre necessitats de la vida diària. És el primer banc que funciona sense diners. En aquest Banc únicament es pot dipositar temps, que es retira en el moment d’ésser utilitzat.

El Banc del Temps està obert a dones i homes i pretén millorar la qualitat de vida de les persones, així com per altres tasques de la vida quotidiana, alhora que trobem gent en qui confiar i amb qui intercanviar serveis.

Com es pot formar part del Banc del Temps

Totes les persones tenim coses a oferir i a demanar. Qualsevol persona, dona, home, gran o jove que es pot inscriure al Banc del Temps omplint la butlleta d’adhesió.

En tots els casos, és convenient tenir una entrevista amb l’equip de secretaria del Banc del Temps per tal d’aclarir què podem oferir, què volem rebre i durant quantes hores de temps.
L’admissió del Banc del Temps implicarà l’acceptació de les normes d’intercanvi.