Trobada abril 2019

Comença la reunió a les 19:10h, i hi assisteix un total de 22 usuaris i 2 persones possiblement interessades a fer-se sòcies.

  • En primer lloc es fan les presentacions on cadascú exposa què ofereix i què demana.
  • Seguidament es passa a parlar dels tallers, i la Neus Grau informa que el proper dilluns dia 13, a les 18:30, la Roser Codina farà un taller on informarà de les diferents opcions existents sobre consum d’energia i de les companyies més properes i/o amb més valors ètics, socials i ecològics. Vàries persones hi estan interessades i es fa una llista.
  • En aquest apartat, la Neus Ballabriga pregunta si no es podria fer un grup de caminades. Sembla que en alguna ocasió ja s’havia fet alguna sortida però no s’ha repetit, i algunes persones s’hi mostren interessades però finalment no s’arriba a concretar res.
  • Com que no hi ha més tallers previstos, es passa a un altre tema i, tirant mà de les estadístiques del TimeOverflow, es fa una exposició dels serveis que s’han donat aquest mes d’abril (32) i el març (40), encara que no tots estan identificats pel problema recurrent de no utilitzar la icona del rellotge que hi ha al costat del servei en el moment de transferir temps. Alguns comenten que, com que al rellotge de l’angle superior dret hi diu “Transferir temps”, pensen que s’ha de fer sempre per allà i no compten amb el que hi ha al costat de cada servei.
  • El tema ha donat per a una estona de xerrada, i el Joan Serra diu que potser seria interessant comparar el total de serveis de cada mes amb el mateix mes de l’any anterior per a veure’n l’evolució.
  • I parlant de serveis, es donen algunes idees per a utilitzar les hores que algunes persones tenen en quantitat i sempre diuen que no les gasten perquè no necessiten res: Es poden utilitzar per a donar-nos un gust (un massatge, manicura, perruqueria, aprendre algun joc, una xerrada en un idioma que coneixem però que no tenim ocasió de practicar…). Això mateix pot servir per a fer un regal a algun familiar quan ve una festa, un aniversari, etc. O fins i tot un reforç escolar per a algun fill o nét. Sembla que és una opció que a molta gent no se li havia ocorregut i potser a partir d’ara la tindran en compte.
  • Com que algunes persones diuen que de vegades les seves peticions de serveis no han tingut èxit, es demana que quan es trobin amb usuaris que ja no donen el servei o no s’hi pot contactar de cap manera, ho comuniquin a Secretaria per a donar-los de baixa i evitar aquestes situacions que poden ser frustrants i desanimar-nos per a seguir demanant serveis

Marga Lledós